قله قلعه گاه و مریم دره

قله قلعه گاه و مریم دره

صعود به دو قله البرز: قله مریم دره ۲۷۱۵ متر و قلعه گاه ۲۵۱۴ متر واقع در البرز غربی که کم صعود هستند و به تازگی تابلویی بر روی این قلل نصب شده است. که این دو قله در استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ و در نزدیکی روستای خور واقع شده‌اند. این دو قله با ارتفاع‌های ۲۵۱۴ متر (قلعه گاه) و ۲۷۱۵ متر (مریم دره) به‌تازگی مورد توجه کوهنوردان قرار گرفته‌اند. نصب تابلوهای راهنما بر روی این قلل، دسترسی و شناسایی آنها را برای علاقه‌مندان آسان‌تر کرده است. در این مقاله، به معرفی این دو قله، مسیرهای صعود، نکات مهم و جذابیت‌های طبیعی آن‌ها می‌پردازیم.

قله مریم دره از سمت غرب به قله آسمان کوه و از سمت شرق به قله زرچه خانی و از جنوب به قلعه گاه متصل است و بر روی خط الراسی قرار دارد که از قله هزاربند جاده چالوس تا پلنگ کوه آبیک کشیده شده است. همچنین این قله مریم دره از سمت شمال به طالقان و از سمت جنوب به روستای خور ساوجبلاغ مشرف است. برای صعود این دو قله از طالقان هم می توان اقدام کرد ولی مسیر اصلی، طبق ترک و از روستای خور است.

مسیر قله قلعه گاه و مریم دره

مسیر رفت، در ابتدا پیمایش داخل دره ای هست که در سمت راست مکان پارک خودرو قرار دارد. این دره پاکوب مناسبی دارد و باید حدودا ۲ ساعت پیمایش داخل این دره داشته باشید تا به ابتدای یال صعود قله قلعه گاه برسید. لازم به ذکره که در دو نقطه از این دره جدا شدیم و مجددا به آن فرود اومدیم که اولی از سمت راست و گذر از کنار یک گوسفندسرای اول بود و دومی از سمت چپ و زیر گردنه مشخص شده و قبل گوسفندسرای دوم. بعد از رسیدن به اول یال صعود، بین یک ساعت تا یک ساعت و نیم صعود بر روی یال دارید که در بعضی نقاط شیب تندی دارد و پاکوب مشخصی هم ندارد. بعد از رسیدن به قله قلعه گاه و برای ادامه مسیر به سمت قله مریم دره باید فرودی به سمت شمال داشته باشید و بعد از یک ساعت و نیم پیمایش بر روی یال بدون پاکوب به قله مریم دره برسید.

برای رسیدن به قله مریم دره، پس از فتح قلعه گاه باید فرودی به سمت شمال داشته باشید. سپس با پیمایشی حدود یک ساعت و نیم بر روی یال بدون پاکوب، می‌توانید به قله مریم دره برسید.

نکات مهم برای صعود

۱. چشمه‌های آب: در مسیر صعود یک چشمه مشخص وجود دارد که حدود یک ساعت پس از شروع حرکت قابل دسترسی است.
۲. آنتن‌دهی موبایل: در نقاط بلند مسیر و روی قلل آنتن‌دهی مناسبی وجود دارد.
۳. فصول مناسب: بهترین زمان برای صعود به این قلل فصل‌های بهار و تابستان است. در زمستان نیز امکان صعود وجود دارد، اما نیازمند تجهیزات مناسب زمستانی است.
۴. مناسب برای افراد مبتدی: این برنامه با وجود سختی متوسط، برای افراد مبتدی با توان بدنی مناسب قابل انجام است.

باشگاه کوهنوردی و طبیعتگردی پارسین

 

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر
این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس